Korpset

Garderobefosilene er et veterankorps, stiftet i 1981. Vi har vårt utspring i foreldremiljøene i skolekorpsene på Grefsen og Kjelsås skole. Korpset har rundt 20 medlemmer.

Våre medlemmer har variert bakgrunn, enkelte har tatt fram hornet etter mange års pause, noen er korpsentusiaster som vil trappe ned litt og de aller ivrigste er slike som ikke får nok i Kampen Janitsjar og derfor spiller hos oss også. Alle har vi felles at vi elsker å spille og koser oss med masse det.

Vi spiller gjerne mens gjestene kommer i ditt 50-årslag, eller ved andre anledninger for den saks skyld. Vi spiller musikk tilpasset anledningen, og liker å spille musikk som publikum kan kjenne igjen.

Vi har alltid en stor konsert å se fram til. På våren spiller vi en kosert til inntekt for Krafttak mot Kreft (2017 arrangerte vi for 10.gang) og på høsten har vi en temakonsert. I tillegg spiller vi på mange andre små og litt større arrangement som jublieer, boklansering, juletrefest, julgrantenning og mye mer. Vi pleier å avslutte høstsesongen med julekonserten i Grefsen kirke og vårsesongen med en konsert eller en liten tur.

garderobefosilene-2

Dirigent - Per Ellef Amble

"Jeg har etterhvert en ganske lang historie med Garderobefosilene. Begynte å spille der for mange år siden, mens min gode venn Arild Samuelsen var dirigent. Han spurte om jeg kunne tenke meg å bli med på trompet, da han trengte en mann til i rekka. Jeg begynte og måtte en gang i blant vikariere som dirigent.

Når Arild brått døde i en alder av 51, ble jeg etterhvert spurt om å overta dirigentjobben. Jeg hadde i mellomtiden sluttet for å spille i Kampen Janitsjar. Før det hadde jeg tatt instruktør og dirigentopplæring i regi av Norges Musikkorps forbund, og hadde lang fartstid som dirigent og instruktør for flere skole og ungdomskorps, dansemusiker og som medlem av Kampen Jazzensemble. Jeg har også spilt i HV 02 musikkorps som er et av kun to HV korps i Norge. Dette medførte en del morsomme oppdrag i inn og utland da vi i enkelte sammenheng vikarierte for Garden og for Stabsmusikken.

Jeg syntes tilbudet om dirigentjobb i Garderobefosilene hørtes veldig morsomt ut, og takket ja. Og morsomt har det vært hele tiden. Vi har en utrolig fremmøteprosent, og fremgangen har vært veldig, veldig god. Vi løser de etterhvert mange oppgaver vi får og har kommet dit at vi nå må legge skikkelig regi på spillejobber, øvinger og notetilgang. Vi har mange flinke solister og jeg håper at enda flere vil melde seg på. Ser lyst på fremtiden med så hyggelig hobby med hyggelige og flinke musikanter. Kanskje noe for deg som leser dette også. Kom og hør oss! Spilleoppdrag står på hjemmesiden vår og dukker også opp i Talefoten"

Dirigent
Per Ellef
Morten-7

Leder

Morten Løken

Besetning

Dirigent
Per Ellef
Fløyte
Olav
Tine
Klarinett
Gro
Lena
Torhild
AltSaxofon
Asbjørg
Arve
Kristin
Toril
Tenor Saxofon
Arne
Trompet/Kornett/Flugelhorn
Anita
Geir
Håkon
Kirsten
Peer-Atle
Sabine
Rolf Arvid
Euphonium
Bjørn Erik
Geir
Trombone
Jorid
Lene
Tore
Tuba
Morten (Leder)
Tom
Slagverk
Bjørn (vikar)
Knut
Roy